Az Ön teendője jégkár esetén:

 Kárbejelentés a Biztosítótársasághoz. Alapkár felvétel: Előre egyeztetett időpontban a biztosító szakemberével. Az alapkár felvételnél rögzítésre kerülnek a sérült karosszéria elemeken lévő horpadások darabszáma, illetve mérete, de csak becslés szintjén. Erről nem a szakértők tehetnek, hiszen speciális fényviszonyok (megvilágítás) hiányában lehetetlen megállapítani a pontos kárt.

 

Az sem biztos, hogy mindegyik sérülés javítható, illetve,hogy nem repedt-e meg a lakkréteg. A jégkár általában egy szűk területet érintő probléma, amivel sokszor a biztosítós szakemberek sem találkoztak, ezért néha hibákat követnek el. Az alapkárfelvétel során fotóval kell rögzíteni a sérüléseket, ami igen nehéz feladat, ezért meg kell jelölni azok pontos helyét. A jelölésre használt különböző kréták olyan problémákat okozhatnak a lakkrétegen, amelyek később még polírozással sem hozhatók helyre. A jelölésre kizárólag speciális, vizesbázisú filcet lehet használni és minden jelölést mielőbb el kell  távolítani a karosszériáról, mert a nap sugárzása képes beleégetni a lakkrétegbe. Teljesen felesleges telerajzolni a karosszériát, meg sem fogja közelíteni a valóságot! 

 Az alapkár felvétele után a kárszakértő felajánlja Önnek a készpénzes kárrendezés lehetőségét. Ez általában az előbb felsoroltak alapján, mivel a pontos kárösszeg meghatározása lehetetlen - töredéke a valós kárnak, természetesen az Ön választása, hogy elfogadja-e, de hosszú távon nem biztos, hogy ez a jó megoldás. Ezekre a kérdésekre a választ a PÓTSZEMLE után a jégkárjavító szakember tudja megadni. Ezért nagyon fontos a pótszemle helyszínének kiválasztása, amely kizárólag Önön múlik. 
 A Pótszemle helyszínének kiválasztása nagyon fontos a javítás kimenetele szempontjából, ezért a tapasztalaton alapuló tanácsaink főleg erre vonatkoznak. A pótszemle alkalmával speciális megvilágítás után megtörténik a pontos kárfelmérés, illetve Audatex kalkuláció alapján árajánlat készül, aminek a biztosító részéről történő elfogadása után kezdődhet meg a javítás. 


A jégeső hirtelen jön, és óriási pusztítást végez, ezért természetesen nagy az ijedtség, tanácstalanság az emberek körében. Ezt a tanácstalanságot próbálja meg kihasználni jópár lelkiismeretlen javító, ettől remélve gazadasági problémáinak megoldását. Ilyenkor kiderül, hogy minden műhelyben, szervízben profi, kiválóan képzett jégkárjavító "szakemberek" tömkelege dolgozik. Nos, ebből annyi igaz, hogy hihetetlen módon megnő a jégkárjavító szerszám - főleg olcsó "gagyi", amivel senki sem tudna munkát végezni - kereskedelme, illetve az 1-2 napos oktatásra jelentkezők száma. Ennek az eredménye sok tönkretett autó, elégedetlen ügyfél, akin már sajnos nem lehet segíteni, mert ez a technológia ugyan csodákra képes megfelelően képzett szakemberek kezében, de az összetört lemezen, lakkrepedésen nem tud javítani.

Az Interneten sok olyan hozzászólás található,amely negatív fényben tünteti fel ezt a javítási módot, és sajnos ezen javítók miatt egyet kell értenünk velük. A szakmában eltöltött évek alatt találkoztunk jópár olyan céggel, akik évek óta "jégkárjavítást" végeznek anélkül, hogy komoly szakmai tudásra tettek volna szert, sőt a "pénz bűvöletében" országosan járatják le ezt a csodálatos, embert próbáló technológiát. Ellenben találkoztunk Kis-Nagy emberekkel, akik évek hosszú munkája, nélkülözése és kudarcai után csodákra képesek a lemezzel. Nos elsősorban Őket ajánljuk Önöknek.
 Mivel a kár pontos meghatározása is speciális megvilágítást igényel a javítás minősége is nehezen lemérhető. Javasoljuk a javított autó speciális megvilágításnál történő átvételét, különös tekintettel a hegyes csúcsok, durva lemez egyenetlenségek, illetve lakkrepedések figyelembe vételére.


 

 

Végül egy apró, de fontos dolog: A jégkárjavítókat sokan kárörvendő embereknek gondolják, erre Mi azt szoktuk mondani: - Nem gondolom, hogy egy orvos örül, ha egy beteg hozzá fordul segítségért, ellenben biztos örömre ad okot, ha sikerül meggyógyítania. Az anyagi elismerés mellett ez a fő motivációnk!
 
Reméljük sikerül megtalálnia az Ön számára megfelelő javítót.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!